Palvelut

Reseptien suoratoimitus

Reseptilääkkeet toimitetaan suoratoimituspisteistä. Reseptilääkkeiden toimituksen yhteydessä käydään läpi lääkkeiden oikea ja turvallinen käyttö sekä mahdolliset yhteisvaikutukset. Tarvittaessa otamme yhteyttä lääkäriin lääkityksen sopivuuden varmistamiseksi. Lääkepakkaukseen liimattavan ohjetarran kääntöpuolelle tulee aina merkintä reseptin voimassaoloajasta ja reseptin jäljellä olevasta lääkemäärästä.

Palokan apteekilla on suorakorvaussopimus Enerkemin (Fortum), Jokilaakson, Keskon, Metson, Rauten, Rautpohjan, Repolan, Siriuksen, Tradekan ja Äänekosken tehtaiden sairauskassojen kanssa. Asiointi meillä on kassan jäsenille helppoa ja nopeaa.

Lääkekortti ja yhteenvetotulosteet

Palokan apteekin asiakkaat voivat pyytää farmaseuttia tulostamaan lääkkeitä koskevat tiedot henkilökohtaiselle lääkekortille. Lääkekortissa on lueteltu kaikki apteekistamme vuoden aikana ostetut lääkkeet, jolloin lääkäri näkee nopeasti mitä lääkkeitä on aiemmin käytetty. Tämä auttaa välttämään lääkkeistä aiheutuvia päällekkäisyyksiä ja haitallisisa lääkeyhdistelmiä.

Ulkomaanmatkoja varten on hyvä ottaa mukaan yhteenveto resepteistä, jonka saat pyydettäessä apteekista.

Lääkkeiden kotiinkuljetus

Kotiinkuljetuspalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti Palokan alueella asuville asiakkaillemme, joilla kertyy matkaa apteekkiin tai asiointi apteekissa on muuten hankalaa. Palokan alueelle tapahtuvasta lääkkeiden kotiinkuljetuksesta perimme 6 euroa toimituskerralta. Muualle tapahtuvasta kuljetuksesta voidaan sopia tapauskohtaisesti.

Jotta kotiinkuljetuspalvelu on mahdollista, tulee asiakkaan ja apteekin sopia eReseptitietojen käsittelystä valtakirjalla. Reseptien uusiminen hoidetaan suoraan apteekin kautta. Kotiinkuljetuspalvelu edellyttää lisäksi apteekkimme tiliasiakkuutta, jotta toimitetut lääkkeet voidaan laskuttaa jälkikäteen.

Farmaseuteiltamme saatte aina asiantuntevat ohjeet lääkkeen oikeaan ja turvalliseen käyttöön sekä apua mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Voitte tilata sopimuslomakkeet Palaute-sivun yhteydenottolomakkeen kautta tai puhelimitse numerosta (014) 3382 800.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai muutoin käytöstä poistetut lääkkeet ovat ongelmajätettä. Kotitalouden lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiimme hävitettäväksi. Elohopeakuumemittarit, jodipitoiset lääkkeet, neulat sekä ruiskut on eroteltava muista lääkkeistä! Tabletit ja kapselit voi purkaa pahvikoteloista ja palauttaa läpinäkyvässä muovipussissa.

Käyttämättä jääneitä lääkkeitä emme turvallisuussyistä voi palauttaa myyntiin. Toimitamme ne apteekistamme ongelmajätelaitokselle.

Teemapäivät

Järjestämme apteekissamme terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä teemapäiviä. Tapahtumissa kerromme terveyttä edistävistä seikoista, lääkkeistä ja päivän aiheeseen liittyvästä itsehoidosta.

Terveydeksi!-lehti

Jaamme apteekissamme Terveydeksi! -lehteä, joka on Apteekkariliiton jäsenapteekkien asiakaslehti. Oheisesta linkistä voitte lukea lehden digiversion sekä selata aiemmin ilmestyneitä lehtiä: http://www.terveydeksi.fi/