Palvelut

Reseptien suoratoimitus

Reseptilääkkeet toimitetaan joustavasti suoratoimituspisteissä, samalla kun annamme tietoa lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä.

Käytössämme on lääkkeiden yhteisvaikutusohjelma, jonka avulla näemme onko hakemallanne lääkkeellä yhteisvaikutuksia muiden käytössä olevien lääkkeiden kanssa. Jos riskiyhdistelmiä löytyy, otamme yhteyttä hoitavaan lääkäriin.

Palokan apteekin asiakkaat voivat pyytää farmaseuttia tulostamaan lääkkeitä koskevat tiedot henkilökohtaiselle lääkekortille. Lääkekortissa on lueteltu kaikki apteekistamme vuoden aikana ostetut lääkkeet, jolloin lääkäri näkee nopeasti mitä lääkkeitä on aiemmin käytetty. Tämä auttaa välttämään lääkkeistä aiheutuvia päällekkäisyyksiä ja haitallisisa lääkeyhdistelmiä.

Palokan apteekilla on suorakorvaussopimus Enerkemin (Fortum), Jokilaakson, Keskon, Metson, Rauten, Rautpohjan, Repolan, Siriuksen, Tradekan ja Äänekosken tehtaiden sairauskassojen kanssa. Asiointi meillä on kassan jäsenille helppoa ja nopeaa.

Lääkkeiden kotiinkuljetus

Kotiinkuljetuspalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti Palokan alueella asuville asiakkaillemme, joilla kertyy matkaa apteekkiin tai asiointi apteekissa on muuten hankalaa. Palokan alueelle tapahtuvasta lääkkeiden kotiinkuljetuksesta perimme 6 euroa toimituskerralta. Muualle tapahtuvasta kuljetuksesta voidaan sopia tapauskohtaisesti.

Jotta kotiinkuljetuspalvelu on mahdollista, tulee paperiset lääkemääräykset säilyttää apteekissa ja sähköisten lääkemääräysten toimitusta varten täytetään erillinen suostumuslomake. Kotiinkuljetusasiakkaiden reseptien uusiminen hoidetaan suoraan apteekin kautta. Kotiinkuljetuspalvelu edellyttää lisäksi apteekkimme tiliasiakkuutta, jotta toimitetut lääkkeet voidaan laskuttaa jälkikäteen.

Voitte tilata sopimuslomakkeet Palaute-sivun yhteydenottolomakkeen kautta tai puhelimitse numerosta (014) 3382 800.

Lääkkeenoton muistutuspalvelu

Palvelu sisältää helppokäyttöisen ja varmatoimisen muistuttajan, joka hälyttää valolla ja äänellä aina kun on aika ottaa lääkeannos. Lääkemuistuttaja ohjelmoidaan apteekissa, huomioiden arjen rytmisi ja käyttämiesi lääkkeiden yksilölliset ominaisuudet. Mikäli hoidossa tapahtuu muutoksia, voidaan laite uudelleenohjelmoida apteekissa.

Kysy lisää apteekista.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai muutoin käytöstä poistetut lääkkeet ovat ongelmajätettä. Kotitalouden lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiimme hävitettäväksi. Elohopeakuumemittarit, jodipitoiset lääkkeet, neulat sekä ruiskut on eroteltava muista lääkkeistä! Tabletit ja kapselit voi purkaa pahvikoteloista ja palauttaa läpinäkyvässä muovipussissa.

Käyttämättä jääneitä lääkkeitä emme turvallisuussyistä voi palauttaa myyntiin. Toimitamme ne apteekistamme ongelmajätelaitokselle.

Teemapäivät

Järjestämme apteekissamme terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä teemapäiviä. Osallistumme myös kauppakeskuksen yhteisiin tapahtumiin. Tapahtumissa kerromme terveyttä edistävistä seikoista, lääkkeistä ja päivän aiheeseen liittyvästä itsehoidosta.

Terveydeksi!-lehti

Jaamme apteekissamme Terveydeksi! -lehteä, joka on Apteekkariliiton jäsenapteekkien asiakaslehti. Oheisesta linkistä voitte lukea lehden digiversion sekä selata aiemmin ilmestyneitä lehtiä: http://www.terveydeksi.fi/